Novosti i događanja

KRIKET U STRIPU NA INTERLIBERU

20.11.2014.

Hrvatski kriket savez i naš sport 13. su studenog predstavljeni na 37. međunarodnom sajmu knjiga i učila- Interliberu. Posjetitelji Zagrebačkog velesajma mogli su se informirati o prirodi, pravilima, povijesti i značaju kriketa zahvaljujući suradnji HKS-a i izdavačke kuće Strip non stop, koja je na Interliberu promovirala svoje najnovije izdanje, treći strip-album Nipper.

Riječ je o britanskom stripu autora Toma Tullyja, Francisca Solana Lopeza i R.C. Roylancea. Glavni je junak siromašni dječak iz predgrađa engleskog grada Blackporta koji gradi karijeru profesionalnog nogometaša. Uz nogomet, u scenariju stripa je u velikoj mjeri zastupljen i kriket, stoga su Strip non stop i Hrvatski kriket savez dogovorili suradnju zahvaljujući kojoj su dijelovi stripa vezani uz kriket adekvatno prevedeni na hrvatski jezik. Uz to, u uvodnom, tekstualnom dijelu albuma Nipper 3 na više su stranica posebno predstavljeni kriket kao sport i kriket u Hrvatskoj, s naglaskom na HKS, hrvatsku reprezentaciju i tri hrvatska kriket kluba.

Nazočnima na promociji su se obratili predsjednik HKS-a Zdenko Leko i suvlasnik tvrtke Strip non stop Dražen Ivanić. Uz kratki opis novoga strip-albuma i cijelog izdavačkog projekta, Ivanić je zahvalio HKS-u na pomoći i suradnji, te naglasio da je ona itekako doprinijela većoj kvaliteti i autentičnosti novoga izdanja. Leko je ukratko predstavio kriket uz pomoć dvoje demonstratora odjevenih u igračku opremu, Helen Leko i Paul Mušin.

Pri završetku promocije Leko i Ivanić su izrazili zadovoljstvo suradnjom, uz napomenu da će se ona nastaviti i ubuduće. Naime, Strip non stop će izdati još tri albuma o Nipperu, kojima će biti pokriven cijeli opus o tom strip-junaku, a i ona će imati stranice posvećene kriketu. Suradnja će svakako biti korisna i za predstavljanje te promociju kriketa u Hrvatskoj, ponajprije ljubiteljima stripa, sporta i najmlađima. (Domagoj Vlahović)

*Gdje se može kupiti Nipper?
na promociji - 120kn uključujući poštarinu za Hrvatsku samo na www.stripnonstop.hr Od 1.12.2014. Cijena će biti 150kn.